Fotoreis Gran Canaria

Veel mensen kennen de Canarische eilanden alleen als bestemming voor strandvakanties. Grote resorts, drukke stranden en veel barretjes en restaurants.

Gran Canaria is samen met Tenerife één van de grootste eilanden van deze eilandengroep ter hoogte van de kust van Marokko. Door de ligging heeft het een erg gunstig klimaat, ook in de wintermaanden. De badplaatsen liggen in het zuiden, maar wie alleen die plaatsen bezoekt mist prachtige plekken met bijzonder veel variatie.

Tijdens onze fotoreis over het eiland bezoeken we veel van die mooie plekken terwijl we kunnen genieten van het aangename klimaat, de vriendelijke en gastvrije bevolking en het lekkere eten en drinken.

De vlucht vanuit Amsterdam arriveert op vrijdag aan het eind van de middag. Nadat we bagage en vervoer hebben geregeld rijden we naar ons kleinschalige hotel in de oude wijk van Las Palmas, de hoofdstad van het eiland.


De volgende ochtend, na een vroeg ontbijt, rijden we vanuit de stad naar het zuiden. We bezoeken veel plekken en dorpen, pas aan het begin van de avond zijn we weer terug in ons hotel.

Op dag drie blijven we in de stad. We bezoeken o.a. de zondagmarkt achter de kathedraal, volksdansen in Pueblo Canario, de haven en het mooie strand Playa de las Canteras bij zonsondergang. Na het avondeten wandelen we door Veguetas met zijn mooie panden, pleinen en stegen.

Op dag 4 vertrekken we na het ontbijt uit ons hotel. Via het binnenland in het noordoosten rijden we naar de noordkust. Aan het eind van de dag komen we aan in onze overnachtingsplek voor de komende twee nachten, in Puerto de las Nieves in het noordwesten van het eiland. Maar voordat we daar aankomen hebben we weer kunnen genieten van authentieke dorpjes, bijzondere natuur en de grillige noordkust.

Een dag later gaan we na het ontbijt richting een bijzonder strand aan de westkant van het eiland. Om er te komen dalen we te voet af vanaf de weg die over de rotswand naar het zuiden leidt. Voor wie geen trek heeft in de wandeling die heen en terug ongeveer 1 uur in beslag neemt is er een alternatief in de vorm van een bezoek aan het dorpje Agaete. Aan het eind van de ochtend vervolgen we de reis met een rit door het landschap en de dorpjes van het noordwesten. We zijn op tijd terug om vlakbij ons hotel de zonsondergang vast te leggen aan zee.

De volgende ochtend checken we weer uit uit het hotel na ons ontbijt. We verlaten nu de kust en trekken het bergachtige binnenland in. Regelmatig stoppen we bij mooie uitzichten en in karakteristieke dorpjes. Via Artenara komen we aan het eind van de middag aan in het geografische midden van het eiland, waar we de komende nacht zullen verblijven in de prachtige Parador met schitterende uitzichten. Op 1500 meter hoogte zijn de temperaturen wat lager, maar vaak ligt de bewolking wat lager dus is er toch voldoende warmte van de zon.

Dag 7 is alweer de laatste hele dag van de reis, maar ook op deze dag zullen we weer verrassende plekken bezoeken. Via kronkelende wegen rijden we richting zuiden, met onderweg meerdere stops. Aan het eind van de weg lonkt het Venetië van Gran Canaria zoals het ook wel wordt genoemd, Puerto de Mogan. Sinds enkele jaren wordt de kustplaats ontsloten door de nieuw aangelegde snelweg in het zuiden, maar desondanks heeft de voormalige vissersplaats veel van zijn charme weten te behouden. Aan het eind van de middag rijden we verder naar het westen. Langs de grote badplaatsen voert onze reis naar de duinen van Maspalomas, waar we in het licht van de zakkende zon nog wat mooie plaatjes hopen te schieten.

Na onze overnachting vertrekken we na een vroeg ontbijt richting vliegveld. Als we de auto hebben ingeleverd en de ruimbagage hebben afgegeven kunnen we terugkijken op een verrassende en gevarieerde reis.